Van haverzemel tot pasta

De haverzemel is een nevenstroom van het haververwerkingsproces en ontstaat bij het verwerken van de haverkorrel tot bloem.

Oatelli is een jonge start-up en maakt lekkere en voedzame producten, die de consument helpt de vezelinname te verhogen. In dit project werkt Oatelli samen met de stichting Keep Food Simple. Keep Food Simple: Is een stichting die zich richt op de bevordering van de productie op eenvoudige manier, waardoor voedsel smakelijker en gezonder wordt, grondstoffen beter worden benut en minder afval ontstaat en een lagere CO2 en water footprint wordt bereikt.

De haverzemel is een nevenstroom van het haververwerkingsproces en ontstaat bij het verwerken van de haverkorrel tot bloem. Een aantal jaar terug geleden ging een groot gedeelte van haverzemelstroom (77,5%) nog naar de diervoederindustrie, maar door het bekend worden van de gezondheidseffecten wordt de haverzemel steeds vaker toegevoegd aan voedingsproducten.

Helaas is wordt de haverzemel nog maar in kleine hoeveelheden toegevoegd. Oatelli wil het goede van haver optimaal benutten door lekkere en voedzame producten op basis van de haverzemel te ontwikkelen.  

Binnen Food From Food gaat Oatelli werken aan de verwerking van de haverzemel tot bloem om uiteindelijk pasta en andere innovatieve producten te maken. 

 

In dit project wordt samengewerkt met: ILVO, HAS Hogeschool, Brightlabs en Foodtechbrainport

www.oatelli.nl

www.keepfoodsimple.nl