Projecten

Test jouw product en proces in één van onze faciliteiten, vergroot jouw markt tot over de landsgrenzen en maak gebruik van het fonds dat Food from Food biedt. Het project loopt van 1 januari 2017 tot 31 december 2019. Projecten kunnen worden ingediend vanaf 1 juni 2017 tot 31 oktober 2018. Binnen Food from Food worden 20 projecten gefinancierd met een maximaal budget van 40.000 euro per project.  Dit is inclusief de maximale subsidie van 50% (dus €20.000,-).

Eerste stap is het aanmelden van het project neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier.

We zullen je vervolgens begeleiden bij de projectaanvraag.

Files:

pruimen

Jaarlijks ontstaat er een verlies van 10.000 kilogram pruimen alleen al bij 1 fruitboer. Door het ontwikkelen van een gezond product van dit verlies wordt verspilling tegen gegaan.

citrus

Jaarlijks wordt er 250 miljoen kilo aan citrusschillen in Nederland weggegooid. Binnen Food From Food gaan we hier voedingsvezels van maken.

witlof

Een nieuw Belgisch topproduct dankzij een innovatieve samenwerking tussen grondwitloofteler en krokettenproducent.

rabarber

Rabarbervezel blijft over na het persen, binnen Food From Food wordt gezocht naar de mogelijke toepassingen in voedingsproducten. 

Botanicbites

Valoriseren van nevenstromen tomaat en oesterzwamvoetjes tot lang houdbare vegetarische snacks bij kamertemperatuur.

fruit

Wilderhof gaat restfruit verwerken tot een gezond en lang houdbaar product in samenwerking met de partners van Food From Food.

pasta

De haverzemel is een nevenstroom van het haververwerkingsproces en ontstaat bij het verwerken van de haverkorrel tot bloem.

Oesterzwam

De Nederlandse oesterzwamkwekerij Verbruggen Paddestoelen BV broedt op een vernieuwend voedingsingrediënt voor hybride vegetarische producten. 

prei

Groentenhof is een productiebedrijf van vollegrondsgroenten gelegen te Bornem. Het bedrijf is gespecialiseerd in de teelt van prei en venkel voor de Belgische retail. 

vanRijsingeningredients is onderdeel van vanRijsingengreen, voorheen Van Rijsingen Groep.