Perssap van Brussels grondwitloof.

Met het project ‘Close the Loop’ gaat Atelier m. op zoek naar de toepassingsmogelijkheden van het perssap van Brussels grondwitloof.

Atelier m. is het Gentse culinaire lab van Rosemarie en Michaël Verlinden, zus en broer. Als cateringbedrijf staat Atelier m. voor smaak & kleur, generositeit, culinaire knowhow, ‘no waste’ en een fundamenteel geloof in korte ketenproductie. Vanuit deze filosofie en haar expertise wil Atelier m. samenwerkingen aangaan met diverse spelers binnen de voedingssector met als doel om de transitie naar een positief, duurzaam en circulair verhaal te faciliteren in de voedingswereld.

Krokettenproducent Gastronello/Traicar en grondwitloofteler Cools gingen binnen een Food from Food project samen eerder al in zee om te komen tot een duurzaam Belgisch product op basis van witloofreststromen. Om de kroket te kunnen produceren, wordt het witloof eerst geperst tot sap en pulp. Niet al het bekomen sap kan echter samen met de perskoek benut worden in de witlookroket. Aangezien  we streven naar een zero-wastebenadering in dit verhaal, moeten we dus verder op zoek naar valorisatiemogelijkheden van dit witloofsap. Op dit moment zijn hiervoor nog weinig of geen toepassingsmogelijkheden. Om deze kring te sluiten wil Atelier m. het perssap valoriseren tot een hoogwaardig Belgisch product. In dit innovatieproject worden de toepassingsmogelijkheden van witloofsap onderzocht binnen de non-alcoholische drankindustrie.

 https://www.ateliermcatering.be/