Noten en zaden verwerking zonder verlies

Bij de productie van plantaardige olie uit noten en zaden blijft een perskoek over, rijk aan vezels en eiwitten. Het doel van dit project is deze perskoek te gebruiken voor lekkere gezonde producten.

Migino is een familiebedrijf in het Antwerpse en bereidt smaakvolle producten op basis van noten en zaden, rijk aan aroma's, op basis van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsgrondstoffen en een uniek productiepreces.

Bij de productie van plantaardige olie blijft er steeds een waardevolle perskoek over, rijk aan vezels en eiwitten. Het doel van dit project is enerzijds deze perskoek te gebruiken als basis voor lekkere, gezonde eetbare structuren die perfect aansluiten bij de huidige voedingstrends. Anderzijds zou het valoriseren van deze nevenstromen de basis kunnen vormen van het opschalen van de huidige activiteiten.

De samenwerkende partners zijn Migino, ILVO en HAS.
Het resultaat van dit project is de ontwikkeling van een product dat stabiel en vlot geproduceerd kan worden, en klaar is om op de markt te brengen. Het bewijs hiervan is de 1ste nominatie bij de Gouden Tavola. Gezien de huidige situatie (Corona-virus) is de productlancering echter uitgesteld.
Bovendien heeft dit project geleid tot een samenwerking tussen Migino en Didess, dat de mogelijkheid geeft om de productie op te schalen en het volledige assortiment van Migino grootschaliger op de markt te brengen.

https://migino.be