Noten en zaden verwerking zonder verlies

Bij de productie van plantaardige olie uit noten en zaden blijft een perskoek over, rijk aan vezels en eiwitten. Het doel van dit project is deze perskoek te gebruiken voor lekkere gezonde producten.

Migino is een familiebedrijf in het Antwerpse en bereidt smaakvolle producten op basis van noten en zaden, rijk aan aroma's, op basis van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsgrondstoffen en een uniek productiepreces.

Bij de productie van plantaardige olie blijft er steeds een waardevolle perskoek over, rijk aan vezels en eiwitten. Het doel van dit project is deze perskoek te gebruiken als basis voor lekkere, gezonde eetbare structuren die perfect aansluiten bij de huidige voedingstrends. Op basis van eerste succesvolle testen moet dit innovatieproject helpen bij het in kaart brengen van de specifieke karakteristieken van de grondstoffen, de productietechnologie en de verpakking. Daarnaast wordt er ook verder gekeken naar de smaak, geur en kleur van mogelijke eindproducten door gebruik te maken van nevenstromen van andere processen. Finaal wordt ook het marktpotentieel van de producten onderzocht.

https://migino.be