Nieuwsbrief Food from Food #7

In deze nieuwsbrief de aankondiging van het eindcongres en komen er drie nieuwe projecten aan bod. 

Food from Food Eindcongres Mechelen

Het einde van het project Food from Food komt langzaam aan in zicht. Ruim drie jaar geleden ging het project Food from Food van start en inmiddels zijn er al 17 projecten opgezet rondom de inzet van plantaardige nevenstromen naar nieuwe voedingsmiddelen. Tijd om elkaar weer te ontmoeten bij het laatste congres van Food from Food op dinsdag 22 september in Technopolis, Mechelen*.

Het congres zal in het teken staan van (het tegengaan van) food waste, aan de hand van inspiratiesessies, matchmaking en demo's. Genoeg tijd en ruimte om andere partners te leren kennen, nieuwe producten te proeven en inspiratie op te doen voor een nieuw idee. Een aantal projecten die mee hebben gedaan aan Food from Food krijgen de kans om zich te presenteren en daarnaast zullen wij een samenvatting geven van alle resultaten die we de afgelopen jaren hebben bereikt.

*De datum is onder voorbehoud van toekomstige corona-maatregelen van de overheid. Zodra duidelijk is of het evenement mag doorgaan, krijgt u opnieuw bericht met de mogelijkheid tot inschrijven.


De Appelschillenshow

Kervo BV is een familiebedrijf dat generaties lang kersen en appels teelt en verwerkt. Zij leveren in grote getalen geschilde appels voor de productie van appeltaarten. De appelschil is een reststroom waar op dit moment biogas van gemaakt wordt. Lees meer.


Fermentatie van restproduct met waardevolle nutriënten

Botanic Bites ontwikkelt plantaardige producten en ingrediënten op basis van nevenstromen. Er bestaan veel plantaardige stromen die nu nog gevoed worden aan dieren. Botanicbites gaat onderzoeken hoe zij deze plantaardige nevenstromen, door middel van fermentatie, om kunnen zetten naar een nieuw soort vleesvervanger. Lees meer.


Close the loop

Met het project ‘Close the Loop’ gaat Atelier m. op zoek naar de toepassingsmogelijkheden van het perssap van Brussels grondwitloof. Als cateringbedrijf staat Atelier m. voor smaak & kleur, generositeit, culinaire knowhow, ‘no waste’ en een fundamenteel geloof in korte ketenproductie. Lees meer.