lokale notentempeh

Een lekkere, gezonde en versatiele tempeh op basis van de perskoek uit notenolieproductie.

Beanlife is een jong Belgisch bedrijf, gericht op plantaardige voeding. Ze brengen dit jaar hun eerste product op basis van peulvruchten op de markt. Ze zetten in op de ontwikkeling van circulaire, lokale en artisanale voedingsproducten, steeds met een filosofie die lokale, kwaliteitsvolle voeding vooraan plaatst. Het partnerschap met Nederlandse bedrijven nabij de grens past in de co-creatie die het bedrijf belangrijk vindt.

Beanlife ontwikkelt binnen Food From Food een lekkere, gezonde en versatiele tempeh op basis van de perskoek uit notenolieproductie. Tempeh is een traditioneel Indonesisch product op basis van sojabonen. De Beanlife circulaire tempeh bevat lokaal geteelde peulvruchten als tweede hoofdingrediënt. Het product beantwoord aan een groeiende vraag van consumenten naar lekkere plantaardige eiwitbronnen.

Na eerste succesvolle testen, wordt binnen het project gekeken naar optimalisatie van smaak, textuur en productieparameters. Als deel van het marktonderzoek, co-creëren we vervolgens met restaurants en cateraars heerlijke recepten op basis van deze unieke tempeh.