Lange houdbaarheid oesterzwamvoetjes

Lang houdbaar maken van de reststroom uit de oesterzwamsector voor vegan en hybride applicatie bij Europese food producerende bedrijven.

De steel van de oesterzwam is een zeer taai stuk paddenstoel, het is zo taai dat het niet direct gegeten kan worden en daarom op kwekerijen direct wordt weggegooid bij de oogst. Met behulp van industriële technieken kan deze taaiheid positief worden gebruikt, omwille van de vlezige structuur welke dierlijk vlees kan imiteren. De oesterzwam wordt veelal in de herfst en winter geteeld en geconsumeerd. Op dat moment ontstaat dan ook het gross van de reststroom. Maar de vega en hybride producten worden het hele jaar door gegeten. Het aanbod moet hierdoor worden geconserveerd tot het moment van de marktvraag. Dit project is erop gericht om de reststroom langer houdbaar te maken, om zo verschillende seizoenen te overbruggen waardoor het hele jaar rond de Europese voedingsmiddelenindustrie deze reststroom kan verwaarden in allerlei duurzamere voedingsmiddelen.

BeefyGreen B.V. collecteert de reststroom van oesterzwamkwekers in NL, BE en DE en verwerkt deze tot halffabricaten voor applicatie in industriële vegan en hybride voedingsmiddelen. Voor de ontwikkeling van halffabricaten werkt BeefyGreen B.V. samen met food technologen, telers en industriële verwerkers, zowel in Nederland als België.

https://beefygreen.nl/