Innovatiesteunpunt

Het Innovatiesteunpunt is een initiatief van Boerenbond en Landelijke Gilden in partnerschap met Cera en KBC en is dé gespecialiseerde dienst voor het begeleiden van land- en tuinbouwbedrijven bij het inslaan van een nieuwe richting. 

Organisatie:
De consulenten van het Innovatiesteunpunt hebben een ruime ervaring opgebouwd in het begeleiden van bedrijven die stappen zetten op het vlak van innovatie. Of je nu vragen hebt rond de strategie voor je bedrijf of rond het energiemanagement op je bedrijf, ideeën hebt voor technische innovaties of misschien wel iets heel nieuws in je achterhoofd hebt… Ook lokale besturen of verenigingen die door hun dorp een frisse wind willen laten waaien, kunnen bij ons terecht. Wij staan klaar om je te helpen!

Soms begeleidt het Innovatiesteunpunt een begeleidingstraject van start tot finish, soms zijn de bedrijfsleiders al zo ver gevorderd met hun project dat ze enkel een tweede mening of een concreet antwoord willen op een specifieke vraag. Naast advies en begeleiding biedt het Innovatiesteunpunt ook vorming rond innoverende thema's aan. Meestal is dit een combinatie van informatie, praktijkbezoeken en uitwisseling tussen boeren en tuinders onderling. Onze consulenten maken je wegwijs in het doolhof van innovatie.

Waarom Food from Food?
Food From Food wil bedrijven aanzetten tot actie om aan de slag te gaan met voedselverliezen. Innovatiesteunpunt is het hier meer dan mee eens! Het wordt almaar belangrijker om als land- of tuinbouwer in te zien dat voedselverlies opportuniteiten biedt en geen last mag zijn. Door dit project kunnen we land- en tuinbouwers hierin faciliteren en begeleiden. Naast Food From Food zijn we ook partner in het Europees Interreg NWE Food Heroes project, waarin land- en tuinbouwers i.s.m. designers een concept met meerwaarde bedenken voor hun overschotten. Voor een aantal van deze landbouwers kan Food from Food helpen in de volgende stappen - om hun concept te testen voor uiteindelijke lancering. Op die manier verzekeren we de impact op de reductie van voedseloverschotten in de landbouwsector.

Het aanbod van Innovatie Steunpunt:

  • Binnen het Innovatiesteunpunt hebben we een groot netwerk van/ en genieten we het vertrouwen van de landbouwers.
  • Naast technische ervaring op gebied van voedselresten in de eerste schakels van de voedselketen, hebben we ook commerciële expertise in productontwikkeling van (verse) voeding in huis – van het bedenken van concepten tot vertaling naar opgeschaalde productie. En dit voor retail en foodservice
  • We hebben diepgaande kennis van de werking en verwachtingen van retail en foodservice en zijn vertrouwd met korte keten.

Website Innovatiesteunpunt