HAS Hogeschool

HAS Hogeschool leidt studenten en professionals op voor de agrifood business. 

Organisatie:
Met toegepast onderzoek & advies bedienen we met name bedrijven en overheidsinstellingen op actuele vraagstukken. Wie HAS Hogeschool inschakelt, profiteert van professionele onderzoeksfaciliteiten en een groot netwerk. Als geen ander zijn we op de hoogte van de ontwikkelingen en het dagelijkse reilen en zeilen in de foodindustrie, dier- en veehouderij, milieu, tuinbouw en groene ruimte.

Waarom Food from Food?
Verspilling van voedsel staat hoog op de maatschappelijke agenda. Verspilling vindt plaats in de gehele agrifood keten. HAS Hogeschool participeert in het project Food from Food om met haar kennis - personele en student capaciteit en faciliteiten – verspilling van voedsel en kostbare grondstoffen tegen te gaan en daarmee de agrifood business competitiever en duurzamer te maken. 

Het aanbod van HAS Hogeschool:

  • 400 deskundige docenten en onderzoekers met specifieke kennis van de agrifood business vanuit alle relevante disciplines: van marketing tot procestechnologie, logistiek tot voedselveiligheid, innovatieve conceptontwikkeling tot duurzaamheid.
  • Organisatie en uitvoering van specifieke projecten vanuit verschillende disciplines: conceptontwikkeling, productontwikkeling, marktontwikkeling, product launches, ketenontwikkeling.
  • Gebruik van onderzoeksfaciliteiten: food design centre, consumer lab, creative labs, pilot installaties food, chemisch/fysisch/micro-biologische labs.


Website HAS Hogeschool