Fruitbites

Biofruit - een biologische fruitteler - en Bazqet - een merk dat #lekkerverstandige tussendoortjes presenteert -, zijn gezamenlijk binnen Interreg een duurzaam project opgestart.

iofruit - een biologische fruitteler - en Bazqet - een merk dat lekkerverstandige tussendoortjes presenteert, zijn gezamenlijk binnen Interreg een duurzaam project opgestart.

Bazqet heeft momenteel een productlijn met gedroogde groenten en fruit, welke we met behulp van dit project duurzamer in willen inkopen, drogen en verpakken.

Het doel van dit project: De huidige reststromen van appels van Bio boer Harrie te benutten als basis voor een gezonde en duurzame snack, passend binnen het Bazqet concept (www.bazqet.nl). Om daarmee lokaal waarde te creëren met een reststoom van de Bio boer, zowel voor de Bio boer, Bazqet als ook de consument. 

Meer dan ooit is er behoefte aan snacks voor tussen de maaltijden door die passen bij een bewuster en gezonder eetpatroon. Daarvoor heeft Bazqet binnen het Interreg programma van Food from Food in samenwerking met zijn productie partners een nieuwe snack ontwikkelt. 

Een tussendoortje dat aansluit bij de actuele behoeften;

‘Heb jij ook behoefte aan een echt gezonde snack?’ Bazqet Dried Crunchy Fruit - Apple Sticks – zijn niet alleen duurzaam geproduceerd, maar ook 100% natuurlijk, biologisch, gewoon erg lekker en natuurlijk verstandiger dan de reguliere tussendoortjes, dat noemen wij bij Bazqet #lekkerverstandig!

Binnen het ‘Food from Food’ programma heeft Bazqet samen met Bio boer Harrie uitgebreid getest hoe we de reststromen van zijn biologische appels kunnen verwerken tot een lekker verstandig tussendoortje. Hiermee kan de de bioboer voor zo’n 25% van zijn oogst tussen de 35 tot 50% meer opbrengst creëren. Door de speciaal geteste receptuur, snij en droogtechnieken is een duurzame en gezonde snack ontwikkeld. Bazqet ontklokt de reststromen van de appels met schil, snijdt ze in reepjes en na vele testen worden ze nu succesvol volgens vaste ‘receptuur’ gedroogd met behulp van aardwarmte.

De consumenten testen zijn veelbelovend. Enthousiast wil Bazqet dit product dan ook een vaste plek gaan geven binnen ons mandje vol met goed nieuws 

www.bazqet.nl

www.biofruit.nl