Food From Food congres Helmond

Op maandag 23 september vindt het eerste Food from Food Congres plaats in Helmond. Tijdens dit congres presenteert Food from Food voedingsmiddelen die verkregen zijn uit plantaardige nevenstromen en presenteren verschillende bedrijven hun ontwikkelde producten. U kunt ideeën opdoen naar de inzet van plantaardige nevenstromen naar nieuwe voedingsmiddelen, marketing, processing mogelijkheden en producten proeven.

Deze dag heeft een ochtend- en middagprogramma. Het ochtendprogramma vindt plaats bij vanRijsingeningredients waar u een rondleiding krijgt door de nieuwe productielocatie waarin groenten worden verwerkt tot sappen en vezels. Het middagprogramma vindt plaats bij Food Tech Brainport waar de verschillende projecten rondom verwaarding van plantaardige nevenstromen gepresenteerd worden. 

Ochtendprogramma:
10.30 - 12.00 uur: Rondleiding door nieuwe productielocatie vanRijsingeningredients
12.00 - 13.00 uur: Lunch bij Food Tech Brainport

Middagprogramma: 
12.30 - 13.00 uur: Inloop bezoekers met koffie en thee
13.00 - 13.10 uur: Welkom door Marie Demarcke (Flanders Food) en Toine Hultermans (Food Tech Brainport)
13.10 - 13.45 uur: Presentatie door Toine Timmermans, directeur van stichting 'Samen tegen voedselverspilling'
13.45 - 16.45 uur: Rondgang langs een tiental bedrijven die hun project presenteren rondom het tegengaan van voedselverspilling en het opbouwen van nieuwe businesscases. De rondgang is opgesplitst in drie thema's. Elk thema zal gestart worden met een korte introductie. 

  1. Fruitnevenstromen: een zee van mogelijkheden aan verse producten en toepassingen: verschillende organisaties laten hun toepassingen zien van pruimen, appels, bramen, banaan etc. Van ingrediënten tot kant en klare toepassingen voor in de schoolkantine. 
  2. Fermenteren: verrot lekker? Is dit enkel een hype onder foodies of schuilen er ook echt kansen in fermentatie als verwerkingsstap? Verschillende producten van uien, rode kool en prei worden hier gepresenteerd.
  3. Nieuwe vezelrijke en/of eiwitrijke ingrediënten uit nevenstromen: ingrediënten die dan toepassing kunnen vinden in een brede waaier aan voedingstoepassingen. Van pastatoepassingen uit haverzemel, vegetarische snacks op basis van tomaat en oesterzwam, vezels uit sinaasappelschil, nieuwe toepassing van witlof en heerlijke mogelijkheden met noten.

Ook zal een aantal nieuwe projecten rondom het tegengaan van voedselverspilling zich presenteren. Wanneer u interesse heeft in deze projecten dan kunt u met de vertegenwoordigers contact opnemen voor deelname. 

16.45 - 18.00 uur: Afsluiting en nagenieten van verschillende verrassende producten uit nevenstromen. 

Er zijn geen inschrijfkosten verbonden aan dit congres.


Locatie
Food Tech Brainport
Scheepsboulevard 3
5705 KZ Helmond

Schrijf u hier in.

Graag tot ziens op 23 september!

* LET OP: voor het ochtend programma is helaas geen plaats meer voor extra bezoekers!

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.