FI&S Food Ingredients & Specialties

FI&S creëert innovatieve technologische blends en ontwikkelt klantspecifieke nieuwe producten of oplossingen voor problemen bij de productie van voedingsproducten. 

Organisatie:
FI&S is een familiale onderneming in meer dan één betekenis: ondernemend, innovatie, directe betrokkenheid van het volledige team, snelle service en flexibiliteit staan centraal.

Waarom Food from Food?
De doelstellingen van Food from Food keren ook terug in het Mission Statement van FI&S: het volledige potentieel van de natuur gebruiken voor een meer duurzame toekomst en meer toegevoegde waarde voor onze producten.

Het aanbod van FI&S:
FI&S biedt antwoorden rond onder andere vragen van structuur, textuur, stabiliteit, houdbaarheid, technologisch rendement, smaak en kleur van voedingsproducten. De meeste producten worden samengesteld volgens de unieke voorkeur van de individuele klant in de vlees -, vis -, vegetarische -, bakkerij - en zuivelsector en kunnen grosso modo in 4 categorieën opgedeeld worden:

  • Binding en textuur.
  • Smaak en kleur
  • Coating systemen
  • Houdbaarheid en voedselveiligheid

FI&S stelt zijn applicatie lab met piloot infrastructuur ter beschikking van zijn klanten zodat product -en procesinnovatie de dagelijkse routine niet verstoren.

Website FI&S