Bodec

Bodec verdient al sinds 1994 als advies- en ingenieursbureau zijn sporen in de voedingsmiddelenindustrie, (bio)pharma en de chemische industrie. 

Organisatie:
Als expert in procesoptimalisatie biedt Bodec doelgerichte ondersteuning en duurzame oplossingen in scheidingstechnologie en procestechnologie.

Bodec staat bekend als bruggenbouwer tussen wetenschap, kennis en de markt. Door intensieve samenwerking met universiteiten binnen en buiten Europa en een uitgebreid netwerk van instituten en technologiepartners, zijn wij in staat om technologische kansen te herkennen. Gecombineerd met de kennis die wij van uw bedrijf hebben, kunnen wij de kansen effectief en vroegtijdig benutten.

Waarom Food from Food?
Via Food from Food wil Bodec  nog meer mkb helpen met verwaarden van hun plantaardige nevenstromen. Daarbij gebruikt Bodec nieuwe technologieën en inzichten vanuit de wetenschappelijke literatuur voor het bedenken van nieuwe pragmatische toepassingen en producten. Daarnaast is het Interreg project bij uitstek geschikt om kennis met elkaar te delen en om de kennis in de grensgebieden te versterken in de voedingsmiddelenindustrie. Uiteindelijk bereik je samen veel meer en heb je elkaar nodig om de gewenste resultaten te behalen. Deze samenwerking zit in Bodec’s genen.

Het aanbod van Bodec:
Bodec kan ondersteuning bieden in het gehele traject van literatuurstudie tot proces op pilot schaal; van het creatieve procesontwerp tot het maken van proefproducties. Hiervoor heeft Bodec de beschikking over een laboratorium waarin nieuwe processen voor nieuwe producten ontwikkeld kunnen worden en over een pilot plant met daarin een groot aanbod aan flexibele proces apparatuur, van 1 tot 10 m3 tanks om reacties uit te voeren, membraan installaties voor micro-, ultra- en nanofiltratie, tot indamp en droog technologieën als de Agitated Thin Film Dryer, vallende film indamper en sproeidrogers (10 en 100 kg waterverdamping per uur). Daarnaast werkt Bodec samen met een breed scala aan apparatenleveranciers, zodat praktisch elke denkbare proceslijn geconstrueerd kan worden.

Website Bodec