Best of waste

Wilderhof gaat restfruit verwerken tot een gezond en lang houdbaar product in samenwerking met de partners van Food From Food.

Wilderhof verhandelt frambozen , braambessen en aardbeien van teler Eric Jansen. Naast bessen telen ze ook appels en peren.

Fruitbedrijf Eric Jansen en warehousingsbedrijf  Wilderhof bvba hebben technische expertise en marktkennis van het zachtfruit met meer dan 20 jaar ervaring. Wilderhof zoekt permanent opportuniteiten in de markt om zo tot technische, organisatorische en economische verbeteringen te komen.

Jaarlijks komt er bij de oogst van de bessen een hoeveelheid restfruit vrij. Het gaat over bessen die beschadigd zijn bij groei of tijdens oogst. Deze zijn niet gewenst bij de retail.

De hoofddoelstelling van de opzet van het project is om een valorisatie te vinden waar zo veel mogelijk van de reststroom van Wilderhof kan in verwerkt worden. De verwerkingsstap moet minimaal tot enkele maanden houdbaarheid halen, om op die manier het hele jaar door een afzet te kunnen voorzien. De smaak van het esthetisch afgekeurd fruit, is nog steeds heerlijk en hiervan wil Wilderhof de consument overtuigen.  

www.Wilderhof.be

In de project wordt samengewerkt met: ILVO, Innovatie steunpunt, HAS Hogeschool en Flanders' Food