Artikels

De afgelopen maanden zijn wij weer bezig geweest met het tweede inspiratiemagazine van Food from Food. Ook dit jaar hebben we weer een mooi magazine opgemaakt en delen wij deze graag met jullie! Mochten jullie geïnteresseerd zijn in het fysieke exemplaar, laat het ons dan vooral weten! Dan sturen wij deze graag naar je op.

Artikel

In deze nieuwsbrief de aankondiging van het eindcongres en komen er drie nieuwe projecten aan bod. 

Artikel
komkommer

Een cateringbedrijf in Merelbeke experimenteert met recepten om zowat 3.500 ton komkommers van de afvalhoop redden.

Artikel

Met het project ‘Close the Loop’ gaat Atelier m. op zoek naar de toepassingsmogelijkheden van het perssap van Brussels grondwitloof.

Artikel

In deze nieuwsbrief een kleine sfeerimpressie van het Food from Food congres in september 2019 en het voorstellen van de nieuwste projecten!

Artikel

Op maandag 23 september vond het Food from Food congres plaats in Helmond dat in het teken stond van (het tegengaan van) food waste. Bekijk hier de aftermovie en download alle foto's van de congresdag!

Artikel

Het Noord-Brabantse Helmond stond op maandag 23 september in het teken van (het tegengaan van) food waste. Op die dag vond namelijk het Food from Food congres plaats in de stad. Zo’n 150 professionals uit de Nederlandse en Vlaamse voedingsindustrie kwamen samen om te luisteren naar en te praten over de verwaarding van plantaardige reststromen. Speciaal voor de gelegenheid had Food Tech Brainport hun deur wagenwijd opengezet. 

Artikel
cover foodfromfood magazine 2019

Benieuwd naar die gedreven ondernemers, de instanties die hen ondersteunen en de producten die wellicht binnenkort in de supermarkt te vinden zijn? Je leest het in dit inspiratiemagazine. 

Artikel

In deze editie van de nieuwsbrief de aankondiging van het Food from Food congres in september en de nieuwste projecten binnen Food from Food. 

Artikel

Met het Food from Food-project mikken we erop om maximale voeding voor menselijke consumptie uit onze grondstoffen te halen. We verbinden aanbieders van grondstoffen, voedingsproducenten en ingrediënten met elkaar. Matches - deelnemers die willen samenwerken - ondersteunen we met kennis, en helpen we met opstarten op pilotschaal. 

Artikel
Header FFF

Bijna twee jaar na de start van het project Food from Food zijn er inmiddels een heel aantal projecten gestart. Elk project wordt zowel financieel ondersteund als met expertise, onderzoeks- en testfaciliteiten van de partners in het Food from Food consortium. 

Artikel
FI&S

FI&S creëert innovatieve technologische blends en ontwikkelt klantspecifieke nieuwe producten of oplossingen voor problemen bij de productie van voedingsproducten. 

Artikel
Innovatiesteunpunt

Het Innovatiesteunpunt is een initiatief van Boerenbond en Landelijke Gilden in partnerschap met Cera en KBC en is dé gespecialiseerde dienst voor het begeleiden van land- en tuinbouwbedrijven bij het inslaan van een nieuwe richting. 

Artikel
HAS hogeschool

HAS Hogeschool leidt studenten en professionals op voor de agrifood business. 

Artikel
Bodec

Bodec verdient al sinds 1994 als advies- en ingenieursbureau zijn sporen in de voedingsmiddelenindustrie, (bio)pharma en de chemische industrie. 

Artikel
Brightlabs

De focus van Brightlabs is vooral gericht op gezondheid en gezond voedsel. 

Artikel
ILVO

ILVO of Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek is een onderzoeksinstelling van de Vlaamse Overheid. 

Artikel
Groentenhof

Sinds 1986 teelt de familie Croket prei en venkel op het Groentenhof in Bornem. Vader Rudy volgt de teelten van nabij op. Zoon Lars zorgt met Fresh2B voor de vermarkting van de eigen productie.

Artikel

De derde nieuwsbrief van Food From Food over onder andere de Kennisuitwisselingssessies en het voorstellen van enkele partners.

Artikel

Subsidie mogelijkheden van nevenstroom tot nieuwevoedingsmiddel.

Artikel
Food Tech Brainport

Food Tech Brainport is een internationaal expertisecentrum voor technologie, product- en marktinnovatie.

Artikel
Flanders’ FOOD

Flanders’ FOOD is een unieke, strategische clusterorganisatie die door innovatie bijdraagt tot een meer competitieve, innovatieve en duurzame agro-foodindustrie.

Artikel
matchmaking

Presentatie KUSSessie in Roeselare valorisatie van plantaardige nevenstromen.

Artikel

Er gaat ontzettend veel voedsel verloren, niet alleen omdat voedsel niet eeuwig bewaarbaar is, maar ook omdat er meer eetbaar is dan we beseffen. En wat wij niet eten kunnen insecten misschien omzetten in waardevolle eiwitten.

Artikel
food supplement

Voedingssupplementen zijn geconcentreerde bronnen van nutriënten of andere substanties met een nutritioneel of fysiologisch effect, die het doel hebben de normale voeding aan te vullen.

Trendrapport

In dit artikel wordt gewerkt aan de hand van (inspirerende) voorbeelden die de basis kunnen vormen van nieuwe ideeën met betrekking tot het valoriseren van plantaardige reststromen.

Trendrapport
clean label

Vanuit de voedingssector en ingrediëntenleveranciers is er een concrete vraag naar natuurlijke ingrediënten als alternatief voor ‘chemische’ en ‘synthetische’ bewaarmiddelen (de zogenaamde E-nummers).

Trendrapport
appels

Een betere kennis over de samenstelling van groenten- en fruitnevenstromen legt de basis voor het uitbreiden van het productengamma door verwerking van nevenstromen met bijgevolg een spreiding van het risico. Een karakterisatie van belangrijke groenten- en fruitnevenstromen op vlak van vezels, vitaminen, antioxidanten en mineralen is cruciaal. De vraag naar plantaardige ingrediënten is immers stijgend.

Trendrapport
voedingstrends

Het LARA-rapport ‘Voedsel om over na te denken’ (2016) - opgesteld door het Departement Landbouw en Visserij van de Vlaamse overheid – geeft een bijzonder goed overzicht van de meest recente en belangrijkste trends (en innovaties) met betrekking tot de agrovoedingsindustrie.

Trendrapport
Trendrapport

Trends en ontwikkelingen in de voedingsmiddelen industrie.

Trendrapport