Artikels

Subsidie mogelijkheden van nevenstroom tot nieuwevoedingsmiddel.

Artikel
Food Tech Brainport

Food Tech Brainport is een internationaal expertisecentrum voor technologie, product- en marktinnovatie.

Artikel
Flanders’ FOOD

Flanders’ FOOD is een unieke, strategische clusterorganisatie die door innovatie bijdraagt tot een meer competitieve, innovatieve en duurzame agro-foodindustrie.

Artikel
matchmaking

Presentatie KUSSessie in Roeselare valorisatie van plantaardige nevenstromen.

Artikel
Oesterzwam

De Nederlandse oesterzwamkwekerij Verbruggen Paddestoelen BV broedt op een vernieuwend voedingsingrediënt voor hybride vegetarische producten. 

Project
prei

Groentenhof is een productiebedrijf van vollegrondsgroenten gelegen te Bornem. Het bedrijf is gespecialiseerd in de teelt van prei en venkel voor de Belgische retail. 

Project

Er gaat ontzettend veel voedsel verloren, niet alleen omdat voedsel niet eeuwig bewaarbaar is, maar ook omdat er meer eetbaar is dan we beseffen. En wat wij niet eten kunnen insecten misschien omzetten in waardevolle eiwitten.

Artikel
food supplement

Voedingssupplementen zijn geconcentreerde bronnen van nutriënten of andere substanties met een nutritioneel of fysiologisch effect, die het doel hebben de normale voeding aan te vullen.

Trendrapport

In dit artikel wordt gewerkt aan de hand van (inspirerende) voorbeelden die de basis kunnen vormen van nieuwe ideeën met betrekking tot het valoriseren van plantaardige reststromen.

Trendrapport
clean label

Vanuit de voedingssector en ingrediëntenleveranciers is er een concrete vraag naar natuurlijke ingrediënten als alternatief voor ‘chemische’ en ‘synthetische’ bewaarmiddelen (de zogenaamde E-nummers).

Trendrapport
appels

Een betere kennis over de samenstelling van groenten- en fruitnevenstromen legt de basis voor het uitbreiden van het productengamma door verwerking van nevenstromen met bijgevolg een spreiding van het risico. Een karakterisatie van belangrijke groenten- en fruitnevenstromen op vlak van vezels, vitaminen, antioxidanten en mineralen is cruciaal. De vraag naar plantaardige ingrediënten is immers stijgend.

Trendrapport
voedingstrends

Het LARA-rapport ‘Voedsel om over na te denken’ (2016) - opgesteld door het Departement Landbouw en Visserij van de Vlaamse overheid – geeft een bijzonder goed overzicht van de meest recente en belangrijkste trends (en innovaties) met betrekking tot de agrovoedingsindustrie.

Trendrapport
Trendrapport

Trends en ontwikkelingen in de voedingsmiddelen industrie.

Trendrapport

Bezoek onze bijeenkomst op 28 maart bij Cosun Innovation Center van 14:00 - 17:00.

Event

vanRijsingeningredients is onderdeel van vanRijsingengreen, voorheen Van Rijsingen Groep. 

Project