Artikels

ui

In dit innovatieproject wordt nagegaan hoe de restromen van de uien het best kan verwerkt worden tot een vermarktbaar product, namelijk een uienpuree.

Project
noeten en zaden

Bij de productie van plantaardige olie uit noten en zaden blijft een perskoek over, rijk aan vezels en eiwitten. Het doel van dit project is deze perskoek te gebruiken voor lekkere gezonde producten.

Project
gedroogd fruit

Biofruit - een biologische fruitteler - en Bazqet - een merk dat #lekkerverstandige tussendoortjes presenteert -, zijn gezamenlijk binnen Interreg een duurzaam project opgestart.

Project

Met het Food from Food-project mikken we erop om maximale voeding voor menselijke consumptie uit onze grondstoffen te halen. We verbinden aanbieders van grondstoffen, voedingsproducenten en ingrediënten met elkaar. Matches - deelnemers die willen samenwerken - ondersteunen we met kennis, en helpen we met opstarten op pilotschaal. 

Artikel
Header FFF

Bijna twee jaar na de start van het project Food from Food zijn er inmiddels een heel aantal projecten gestart. Elk project wordt zowel financieel ondersteund als met expertise, onderzoeks- en testfaciliteiten van de partners in het Food from Food consortium. 

Nieuws
FI&S

FI&S creëert innovatieve technologische blends en ontwikkelt klantspecifieke nieuwe producten of oplossingen voor problemen bij de productie van voedingsproducten. 

Artikel
Innovatiesteunpunt

Het Innovatiesteunpunt is een initiatief van Boerenbond en Landelijke Gilden in partnerschap met Cera en KBC en is dé gespecialiseerde dienst voor het begeleiden van land- en tuinbouwbedrijven bij het inslaan van een nieuwe richting. 

Artikel
pruimen

Jaarlijks ontstaat er een verlies van 10.000 kilogram pruimen alleen al bij 1 fruitboer. Door het ontwikkelen van een gezond product van dit verlies wordt verspilling tegen gegaan.

Project
citrus

Jaarlijks wordt er 250 miljoen kilo aan citrusschillen in Nederland weggegooid. Binnen Food From Food gaan we hier voedingsvezels van maken.

Project
witlof

Een nieuw Belgisch topproduct dankzij een innovatieve samenwerking tussen grondwitloofteler en krokettenproducent.

Project
rabarber

Rabarbervezel blijft over na het persen, binnen Food From Food wordt gezocht naar de mogelijke toepassingen in voedingsproducten. 

Project
Botanicbites

Valoriseren van nevenstromen tomaat en oesterzwamvoetjes tot lang houdbare vegetarische snacks bij kamertemperatuur.

Project
fruit

Wilderhof gaat restfruit verwerken tot een gezond en lang houdbaar product in samenwerking met de partners van Food From Food.

Project
HAS hogeschool

HAS Hogeschool leidt studenten en professionals op voor de agrifood business. 

Artikel
Bodec

Bodec verdient al sinds 1994 als advies- en ingenieursbureau zijn sporen in de voedingsmiddelenindustrie, (bio)pharma en de chemische industrie. 

Artikel
Brightlabs

De focus van Brightlabs is vooral gericht op gezondheid en gezond voedsel. 

Artikel
ILVO

ILVO of Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek is een onderzoeksinstelling van de Vlaamse Overheid. 

Artikel
Groentenhof

Sinds 1986 teelt de familie Croket prei en venkel op het Groentenhof in Bornem. Vader Rudy volgt de teelten van nabij op. Zoon Lars zorgt met Fresh2B voor de vermarkting van de eigen productie.

Artikel

De derde nieuwsbrief van Food From Food over onder andere de Kennisuitwisselingssessies en het voorstellen van enkele partners.

Nieuws
pasta

De haverzemel is een nevenstroom van het haververwerkingsproces en ontstaat bij het verwerken van de haverkorrel tot bloem.

Project

Een business beslismodel, bioraffinage van preigroen en nieuwe producten voor prei en wortel nevenstromen.

Nieuws

Van Rijsingen is een van de zes winnaars van het programma Let the stars shine om Europese projecten meer aandacht te geven.

Nieuws
prei

Binnen het Interreg project Food from Food wordt onderzocht wat het potentieel is van de waardevolle inhoudsstoffen die dit preibijproduct te bieden heeft.

Nieuws

Subsidie mogelijkheden van nevenstroom tot nieuwevoedingsmiddel.

Artikel
Food Tech Brainport

Food Tech Brainport is een internationaal expertisecentrum voor technologie, product- en marktinnovatie.

Artikel
Flanders’ FOOD

Flanders’ FOOD is een unieke, strategische clusterorganisatie die door innovatie bijdraagt tot een meer competitieve, innovatieve en duurzame agro-foodindustrie.

Artikel
matchmaking

Presentatie KUSSessie in Roeselare valorisatie van plantaardige nevenstromen.

Artikel
Oesterzwam

De Nederlandse oesterzwamkwekerij Verbruggen Paddestoelen BV broedt op een vernieuwend voedingsingrediënt voor hybride vegetarische producten. 

Project
prei

Groentenhof is een productiebedrijf van vollegrondsgroenten gelegen te Bornem. Het bedrijf is gespecialiseerd in de teelt van prei en venkel voor de Belgische retail. 

Project

Er gaat ontzettend veel voedsel verloren, niet alleen omdat voedsel niet eeuwig bewaarbaar is, maar ook omdat er meer eetbaar is dan we beseffen. En wat wij niet eten kunnen insecten misschien omzetten in waardevolle eiwitten.

Artikel
food supplement

Voedingssupplementen zijn geconcentreerde bronnen van nutriënten of andere substanties met een nutritioneel of fysiologisch effect, die het doel hebben de normale voeding aan te vullen.

Trendrapport

In dit artikel wordt gewerkt aan de hand van (inspirerende) voorbeelden die de basis kunnen vormen van nieuwe ideeën met betrekking tot het valoriseren van plantaardige reststromen.

Trendrapport
clean label

Vanuit de voedingssector en ingrediëntenleveranciers is er een concrete vraag naar natuurlijke ingrediënten als alternatief voor ‘chemische’ en ‘synthetische’ bewaarmiddelen (de zogenaamde E-nummers).

Trendrapport
appels

Een betere kennis over de samenstelling van groenten- en fruitnevenstromen legt de basis voor het uitbreiden van het productengamma door verwerking van nevenstromen met bijgevolg een spreiding van het risico. Een karakterisatie van belangrijke groenten- en fruitnevenstromen op vlak van vezels, vitaminen, antioxidanten en mineralen is cruciaal. De vraag naar plantaardige ingrediënten is immers stijgend.

Trendrapport
voedingstrends

Het LARA-rapport ‘Voedsel om over na te denken’ (2016) - opgesteld door het Departement Landbouw en Visserij van de Vlaamse overheid – geeft een bijzonder goed overzicht van de meest recente en belangrijkste trends (en innovaties) met betrekking tot de agrovoedingsindustrie.

Trendrapport
Trendrapport

Trends en ontwikkelingen in de voedingsmiddelen industrie.

Trendrapport

Bezoek onze bijeenkomst op 28 maart bij Cosun Innovation Center van 14:00 - 17:00.

Event

vanRijsingeningredients is onderdeel van vanRijsingengreen, voorheen Van Rijsingen Groep. 

Project