Ardo / Cube

From stem to  (re)fine(d) tastemaker / Van steel tot (ver)fijn(d)e smaakmaker.

Bij Ardo, producent van vriesverse groenten, kruiden en fruit, komen op jaarbasis grote reststromen vrij van kruiden steeltjes en snijverliezen. Samen met Cube, producent en ontwikkelaar van halffabricaten voor de voedingsmiddelen industrie, wordt er gewerkt om nieuwe toepassingen te vinden voor deze kruiden resten.

Binnen dit project gaat gekeken worden naar verschillende technologieen om de producten te verwerken en houdbaar te maken. De smaak van de gepureerde stelen vormt een mooie basis om vriesverse of hpp-verse smaakcomponenten te maken die perfect passen voor industriele klanten alsook voor foodservice. 

 

1.           De kracht van de KMO, Cube, op vlak technologie, innovatie combineren met :

2.           de kracht van de GO, Ardo, op het valk volume aan nevenstroom, de kwaliteit van de producten, het professionalisme en de brede marktpenetratie om succesvol de nieuwe producten in de markt zetten. Wij geloven sterk dat de smaak van de gepureerde stelen een mooie basis vormt om vriesverse of hpp-verse smaakcomponenten te maken die perfect passen voor industriele klanten alsook voor foodservice. 

  • Low tech oplossing : via high tech machines.
  •  Samenwerking : bedrijven liggen zeer dicht bij elkaar en werken reeds heel nauw samen gedurende jaren.
  • Smaakvoordeel : De smaak in vergelijking met droge alternatief (bijvoorbeeld basilicumpoeder) is enorm.
  • Convenience : de bevroren iqf pellets vormen een gigantisch voordeel op vlak van portion-control en idiot-proof ivm droge alternatieven.  Convenience is dé trend van de volgende jaren.
  • Prijs : prijstechnisch kunnen we zeer competitieve meteen inzetbare producten ontwikkelen.
  • Marketing-/commercialisatievoordeel :

Beide bedrijven zijn actief in de diepvriessector.  Inzetten van de nieuwe producten is dus commercieel en marketinggewijs zeer laagdrempelig.

www.cubenv.eu

www.ardo.com